Tervetuloa Imatran ihmeiden äärelle

Imatra on erityinen paikka, suoranainen ihme. Karjalan parhailla laulumailla sijaitseva kaupunki vetää puoleensa tapahtumia ja nähtävyyksiä, jotka jo yksin herättävät huomiota. Imatralle niitä on keräytynyt useita.

Top1

Imatrankoski ja Kruununpuisto

Suomen vanhin matkailunähtävyys halkaisee kaupungin ja muodostaa jylhän kanjonin keskelle asutusta. Yli 6000 vuotta vanha koski on ollut Euroopan merkittävimpiä nähtävyyksiä jo 1700-luvulta, eikä villin veden vetovoima ole aikojen saatossa kadonnut. Kosken ympärillä humisee Suomen ensimmäinen luonnonpuisto. Vuonna 1842 perustettu Kruununpuisto kätkee mänty- ja lehtipuumetsiensä suojiin ihmisen kokoisia hiidenkirnuja.

Top2

Valtionhotelli

Imatrankoskella sijaitsee Pohjoismaiden ainoa hotelliksi rakennettu jugendlinna. Grand Hôtel Cascadena aluksi tunnettu Valtionhotelli on majoittanut muun muassa Pietarin ylhäisöä 1900-luvun alusta alkaen. Imatran Valtionhotelli valittiin jälleen vuonna 2017 Suomen kauneimmaksi rakennukseksi.

Top3

Imatran Ukonniemen alue

Nautiskele olostasi elämyksellisten kylpylähotellien altaiden lämmössä tai hemmotteluhoidoissa. Seikkaile perheen kanssa alueen aktiviteettipuistoissa. Hikoile upeilla ulkoilureiteillä Saimaan rantaharjuilla tai loistavilla urheilupaikoilla. Hiet saat huuhdottua pois Saimaassa upealla Ukonniemen uimarannalla. Päivän kruunaat illallisella auringonlaskua rannalta katsellen tai lähivesillä ja saaristossa risteillen.

Top4

Vuoksi

"Kolme on koskea kovoa,
kolme järveä jaloa,
kolme vuorta korkeata tämän ilman kannen alla:
Hämehess' on Hälläpyörä,
Kaatrakoski Karjalassa;
ei ole Vuoksen voittanutta,
yli käynyttä Imatran."
- Kalevala

Ainutlaatuinen kaupungin halkaiseva joki, joka omaa satojen vuosien kalatushistorian. Rohkeimmat voivat talvella virvelöidä ja pilkkiä samalta jakkaralta.

Top5

Imatran satama

Imatran suojaisa satama sijaitsee Ukonniemessä luonnonkauniin Lammassaaren ja Imatran kylpylän niemen muodostamassa laguunissa. Alueelta löytyy kattavat pien- ja vierasvenesatamapalvelut sekä matkustajasatama. Veneilijät pääsevät helposti suoraan nauttimaan muun muassa alueella sijaitsevista Unesco Global Geopark statuksen omaavan Saimaa Geoparkin useammasta kohteesta.

Majoitu mukavasti Imatralla

Imatran alueella on yli 4000 petipaikkaa ja tarjonta vaihtelee kotoisasta mökistä Saimaan rannalla kylpylöiden huippusviitteihin.

Majoituksen ehdottomana huippuna on pohjoismaiden ainut linnahotelli, Imatran Valtionhotelli.

Majoituksen suhteen voimmekin helposti mainita, että meillä on jokaiselle jotakin.

Maista Imatran mainiot maut

Muikut ja lohi kuuluvat Imatran seudun tunnetuimpiin herkkuihin. Kaupungissa ja sen lähialueella toimii useita laadukkaita ravintoloita, joista tunnetuimpia ovat ravintola Buttenhoff sekä viihtyisä terassiravintola Bar&Cafe Kuohu. Satama-alueelta löytyy Evento Avards -palkitun Ravintola Nuotan lisäksi useita Saimaa-näkymillä varustettuja kahviloita ja ravintoloita.

TOP