Tervetuloa Lappeenrantaan - yhteen Euroopan vihreimpään kaupunkiin!

Lappeenrannan kaupunki on voittanut Euroopan vihreimmän kaupungin eli European Green Leaf 2021 -tittelin Euroopan komission järjestämässä kilpailussa. Luonto ja vihreät arvot ovat toimintamme keskiössä ja pidämme huolta Saimaan upeasta vesistöstä. Voit tutustua uusiin Saimaan UNESCO Global Geoparkin kohteisiin Luonto- ja tiedekeskus Saimaariumissa, Hiekkalinnan kupeessa, ja aloittaa Saimaan valloituksen suoraan satamastamme.

Kaupunkimme on ollut idän ja lännen kulttuurien kohtauspaikka kautta aikojen. Lappeenranta sai kaupunkioikeudet 1649, sekä ruotsalainen että venäläinen vaikutus näkyy ehkä parhaiten kaupungin vanhimmassa osassa, linnoituksessa.

Monipuolisia tapahtumia

Lumoava linnoitus ja sen museot, puodit ja kahvilat kutsuvat nauttimaan modernista karjalaisuudesta. Lappeenrannassa järjestetään vuosittain satoja erilaisia tapahtumia ja festivaalit, konsertit, urheilu- ja katutapahtumat levittäytyvät kaupungin sykkeestä Saimaan rannalle.

Satama-alueella iloja koko perheelle

Viehättävä satama-alue ja Myllysaari tarjoavat lukuisia tapahtumia, aktiviteetteja sekä virvoitusta koko perheelle. Voit pulahtaa uimaan Myllysaaren uimarannalla tai kuluttaa aikaa leppoisasti loikoillen Halkosaaren kärjessä keskellä sataman sykettä. Kesäisin Satamatorilla voi nauttia paikallisia erikoisuuksia Vety- ja Atomi-lihapiirakoita, nauttia elävästä musiikista sekä ihastella Saimaan näkymiä. Useimmat Lappeenrannan kesäiset käyntikohteet ovat maksuttomia ja sijaitsevat aivan toistensa lähellä. Vajaan tunnin kestävällä katujuna kierroksella näet kesäisen Lappeenrannan parhaimmat palat, mm. historiallisen Rakuunanmäen ja linnoituksen.

Takuulähtöinen viikko-ohjelma

Hiekkalinnalta nouset katujunaan sekä vuokraat kanootit, sup-laudat tai pyörät veistosten ihailun ja huvipuistossa temmellyksen ohessa. Takuulähtöinen viikko-ohjelma tuo yksittäisille matkailijoille kuin myös paikallisille helposti saavutettavat elämykset. Satamastamme pääset risteilemään saaristoon, Puumalaan ja historialliselle Saimaan kanavalle.

Monta mielenkiintoista käyntikohdetta

Suomen kaunein golf-kenttä löytyy Tuosan saaresta ja Pohjoismaiden suurin viihdekylpylä Holiday Club Saimaa loistavine oheispalveluineen sijaitsee Saimaan rannalla Rauhassa. Ylämaan jalokivikylässä tutustut kansallisjalokiveemme spektroliittiin, tarjolla on monenlaista nähtävää, koettavaa ja tekemistä. Yöpymismahdollisuuksia on monia ja Lappeenrantaan on helppoa tulla junalla, bussilla, lentokoneella, laivalla tai omalla autolla. Heinäkuusta alkaen, Lappeenrannasta on myös kätevä lentää Milano-Bergamoon, Baijerin Memmingeniin tai Wieniin. Marraskuusta alkaen myös lennot Budapestin ja Berliinin.

Top1

Lappeenrannan satama-alue on kesän menomekka

Suomen pisin rantabulevardi, takuulähtöiset aktiviteetit Hiekkalinnan välinevuokraamosta ja Saimaan saaristo tarjoavat tekemistä koko perheelle.

Satamasta pääsee kanava- tai saaristoristeilylle Saimaalla sekä risteily Ilkosaari – skiittasaarelle. Alueella sijaitsee myös Hiekkalinna, jonka veistokset esittelevät tänä vuonna erilaisten pelien ja leikkien historiaa. Saimaan valloitus alkaa Satamasta!

Top2

Lappeenrannan linnoitus

Lappeenrannan linnoitus on arvokas osa yhteistä kulttuuriperintöä. Lumoava linnoitus ja sen museot, puodit, kahvilat sekä kesäteatteri kutsuvat nauttimaan modernista karjalaisuudesta. Uudella linnoitusta kiertävällä luonto- ja kulttuuripolulla ulkoillessa voi tutustua alueen historiaan. Linnoitukseen on mahdollista tutustua myös opastetuilla teemakierroksilla mm. Sorjosen kuvauspaikka kierroksella.

Top3

Hiekkalinna - Let’s Play!

Hiekkalinnan veistokset esittelevät tänä kesänä erilaisten pelien historiaa ja veistosten läheisyyteen rakentuu Coinline Oy:n tuottama pomppulinnamaailma, johon tulee useita pomppulinnoja ja paljon muuta. Hiekkalinnalta lähtee katujuna kierros ja alueen välinevuokraamosta löytyy mm. kajakit, pyörät, retkeilyn tarvikkeet. Saimaan Paljun takuulähtöinen viikko-ohjelma tuo matkailijoille helposti saavutettavat elämykset.

Top4

Saimaan kanava ja kanavan museo

Saimaan kanava johtaa Saimaan järvialueelta Viipurin kautta Suomenlahdelle. Se on maamme merkittävin historiallinen kanava ja siinä on kahdeksan sulkua, joista kolme on Suomen ja viisi Venäjän puolella.
Saimaan kanavan museo josta saa tietoa kanavan rakennus historiasta, sijaitsee Mälkiän-Mustolan alueella.

Museolta lähtee kävelypolku kohti Urho Kekkosen puistoa. Kanava on mm. Saimaa UNESCO Global Geopark kohde.

Top5

Retkeilijän Lappeenranta

Patikoi kaupungin lähimaastoissa, tutustuu Saimaa UNESCO Geoparkin kohteisiin tai ihaile järvimaisemaa pyörän selästä! Lappeenrannan alueella on huikea reittien verkosto eritasoisille seikkailijoille. Lappeenrannasta pääsee myös pyöräilemään upealle ja suositulle Saimaan saaristoreitille.

Hiekkalinnalta on mahdollista lähteä melonta-saunalautta- ja pyöräily-saunalautta-yhdistelmäretkille sekä kalastamaan.

Majoitus

Lappeenrannassa Saimaan äärellä nukut paremmin ja elät enemmän. Meillä voit yöpyä hotellissa keskustassa tai sataman tuntumassa, Saimaan rannan mökissä tai viihdekylpylässä. Majoitusvaihtoehtoja on moneen makuun!

Ravintolatarjonta

Lappeenranta tarjoaa monipuolia ravintolapalveluita. Historian idän ja lännen rajalla voi kokea myös ravintolatarjonnasta. Idylliset ravintolat tarjoavat perinteisiä sekä innovatiivisia eurooppalaisia sekä itämaisia vaihtoehtoja. Ravintolat hankkivat raaka-aineitaan usein suoraan Saimaasta tai alueen metsistä. Kauppa- sekä satamatorilla kuuluu kokeilla paikallisia erikoisuuksia: vetyä ja atomia. Tervetuloa nauttimaan!

TOP