Päämajakaupunki Mikkelissä pääset kokemaan asioita, joita muualla ei ole tarjolla

Päämajakaupunki Mikkelissä saat mielenkiintoisen annoksen historiaa, luontoelämyksiä ja paikallista kulttuuria. Ihanat kartanot, puutarhat ja puistot sekä tasokas lähiruoka ovat Mikkelin ehdotonta parhaimmistoa. Luonnon helmaan hengähtämään ja piknikille pääset kätevästi Saimaa Central Parkissa – lähes kaupungin keskustassa.

Top1

Sodan ja rauhan keskus Muisti sekä muut päämajakaupunki Mikkelin sotahistorialliset kohteet

Sodan ja rauhan keskus Muisti on tiedekeskus, joka kertoo sodan vaikutuksista ihmisiin ja yhteiskuntaan. Viimeisintä teknologiaa käyttävät näyttelyt vievät sinut sodan kokemuksiin. Miltä sota tuntuu ihmisessä? Muisti kertoo sodasta edistääkseen rauhaa. Tervetuloa kokemaan! Muisti avataan 4.6.2021. Lisätietoja muisti.org

Muistin kanssa samassa rakennuksessa toimii myös Päämajamuseo – entisessä Mikkelin keskuskansakoulun opettajainhuoneessa sijainnut ylipäällikön työhuone. Jalkaväkimuseo toimii kahdessa 1880-luvulla rakennetussa puukasarmissa. Jalkaväkimuseo on valtakunnallinen sotahistorian erikoismuseo, joka esittelee pääaselajin jalkaväen historiaa 1500-luvulta aina näihin päiviin saakka. Sotahistoriaa on nähtävillä myös Mikkelin rautatieasemalla sijaitsevassa Mannerheimin salonkivaunussa. Salonkivaunu on valmistunut vuonna 1930 ja se otettiin käyttöön 13.6.1930. Mannerheimin ja hänen seurueensa käytössä vaunu oli vuosina 1939-1946. Salonkivaunu on avoinna yleisölle ainoastaan 4.6. klo 10-17, mutta ulkoa ja ikkunoista salonkivaunuun voi tutustua joka päivä vuoden ympäri.

Sodan ja rauhan keskus Muistiin, Päämajamuseoon ja Jalkaväkimuseoon sisäänpääsy myös Museokortilla.

Top2

Järviluontoon keskeltä Mikkeliä

Saimaa Central Park on upea puistoalue täynnä elämää – aivan Mikkelin keskustan kupeessa. Kenkäveron ja Mikkelipuiston monipuoliset palvelut ravintoloineen, myymälöineen ja puutarhoineen palvelevat asiakkaita ympäri vuoden. Kesäisin Urpolan elämyksellinen luontokeskus sekä Urpolan luonnonsuojelualueella mutkitteleva luontopolku johdattavat kävijät mielenkiintoiselle seikkailulle järviluontoon. Runsaasti mahdollisuuksia aktiiviseen tekemiseen ympäri vuoden. Suuntaa Saimaan järviluontoon, kätevästi keskeltä kaupunkia!

Top3

M_itä? Nykytaiteen biennaali Mikkelin taidemuseossa ja eri puolilla Mikkelin keskustaa

M_itä? Nykytaiteen biennaalin kuraattorina toimiva kuvataiteilija Jani Leinonen on koonnut Mikkeliin ainutlaatuisen katsauksen suomalaista nykytaidetta. Näyttely avautuu Mikkelin taidemuseossa 12.6. ja jatkuu aina 10.10.2021 saakka. Näyttelyn teoksia on eri puolilla Mikkelin katukuvaa, joten käytännössä biennaali valtaa koko Mikkelin.

Top4

Suomen paras tori

Istahda Mikkelin Torin kesäkahviloihin nauttimaan kiireettömästä kaupunkilomasta uunituoreita herkuista nauttien. Mikkelin Torilla pääset tutustumaan savolaisen lupsakkaan elämänmenoon. Paistettuja muikkuja, mansikoita ja herneitä sekä muita lähiseudun tuoreita herkkuja tarjoavat paikalliset torimyyjät ja vierailevat kauppiaat eri puolilta Suomea.

Top5

Hurmaavat puutarhat ja puistot

Mikkeli on puistojen ja puutarhojen kaupunki. Kirkkopuisto, Naisvuori, satama ja Tykkipuisto ovat loistavia viheralueita, joissa on kiva istuskella ja rauhoittua keskellä kaupunkia. Pienen kävelymatkan päässä keskustasta on Kenkäveron puutarha Saimaan rannalla, joka hurmaa kukkaloistollaan läpi kesän. Myös Tertin kartanoon ja kartanon puutarhaan kannattaa tutustua vaikka polkupyöräretkellä keskustasta.

Majoitu mukavasti keskellä Mikkeliä

Majoitu mukavasti Original Sokos Hotel Vaakunassa tai Scandic Mikkelissä. Vai haluaisitko ummistaa silmät uniikin Huoneistohotelli Marjan tai Kyyhkylän Hotellin rauhassa? Valitse sinulle ja seurueellesi sopiva majapaikka ja nauti kaupungista!

Mikkelin seutu on lähiruuan ja luomun aarreaitta

Saimaan puhdas luonto metsineen, peltoineen ja järvineen tarjoaa loistavat raaka-aineet, joita huippuravintolamme käyttävät joka päivä herkkuja valmistaessaan. Mikkelissä myös ravintolamiljööt ovat kokemisen arvoisia - esimerkiksi Vaiha Asema Mikkelin rautatieasemalla, Bistro Holvi Teatterirakennuksessa, ravintola Kenkävero vanhan pappilan päärakennuksessa, ravintola Greeneri puutarhojen keskellä, Gastropub Eino arvokiinteistössä torin laidalla...

TOP